Wat je moet weten als je je eerste tattoo laat zetten

10 augustus, 2016 12:57

Je eerste tattoo: een spannend moment waar je waarschijnlijk al tijden naar hebt uitgekeken. Voordat je een tattoo laat zetten, is het belangrijk om je te laten informeren over diverse aspecten: hoe kies je bijvoorbeeld voor het beste design? Of welke shop moet ik kiezen?

 

 

Gezondheidsrisico’s

Het zetten van een tattoo is niet zonder risico’s, aangezien het een huiddoorborende behandeling is. De GGD raadt af om bij bepaalde ziektebeelden of afwijkingen tatoeage te nemen. Denk aan diabetes, contactallergieën, hart- en vaatziektes en plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt onderdaan. Op deze pagina vind je een uitgebreide lijst met aandoeningen waarbij het beter is om geen tatoeage te nemen.

 

Het design

Houd in gedachte dat een tattoo permanent is. Uiteraard kun je een tatoeage waar je spijt van hebt laten verwijderen, maar dit is natuurlijk niet de insteek wanneer je kiest voor een tatoeage. Denk daarom goed na over je design en oriënteer je goed. Bekijk voorbeelden in de tattooshop, struin rond op het internet (bijvoorbeeld op Pinterest) en bespreek het met je familie en vrienden. Denk na over de betekenis: is het een mooie lichaamsversiering of heeft het een emotionele of symbolische betekenis? Ga daarnaast ook voor een design dat je over 20 jaar ook nog mooi vindt. Kies je voor tekst? Laat de tekst eerst even checken voordat je deze laat zetten, vooral als het in een vreemde taal is. Als je na deze tips nog niet zeker bent over je design, maak dan een afspraak met één van onze tatoeëerders. Zij helpen je graag met het ontwerpen van een tattoo.

 

De plek

De plek waar je je tattoo laat zetten is erg belangrijk. Niet elke tattoo kan iedere plek gezet worden. Als je jouw ontwerp op een klein oppervlakte of op een ongebruikelijke plek wilt laten plaatsen, is het aan te raden dit eerst met je tatoeëerder te bespreken.

Denk daarbij ook aan de zichtbaarheid van je tattoo. Indien je je tattoo niet wilt laten opvallen, kies dan voor een plek die minder zichtbaar is of die makkelijk bedekt kan worden met kleding. Denk ook aan je (toekomstige) baan. Bij sommige werkgevers worden zichtbare tattoos niet gewaardeerd.

 

De shop

Het is belangrijk dat je voor de juiste shop kiest. Niet elke shop is hetzelfde en er zijn wel degelijk kwaliteitsverschillen. Een tatoeëerder kan bijvoorbeeld prachtige portretten maken, maar is misschien minder goed met strakke lijnen. Let dus op of je artiest over een goede portfolio beschikt en vraag naar foto’s van het werk dat overeenkomt met jouw idee. Lees je dus niet alleen in over de shop, maar ook in de tattooartiest. Bekijk voor je beslist de foto’s op de website en lees reviews. Bezoek eens de shop en beslis dan of je je op je gemak voelt bij de tatoeëerder.

Hygiëne in de shop is misschien nog wel het allerbelangrijkst! Onhygiënisch werken kan zorgen voor ernstige gezondheidsrisico’s: denk aan infecties, hepatitis b en c of zelfs HIV. Om ervoor te zorgen dat je als consument zeker weet dat je in een hygiënische shopt terecht komt, is er een speciale vergunning in het leven geroepen door de GGD en de overheid. Kies in ieder geval voor een tattooshop die in het bezit is van een GGD-vergunning.

 

Een tattoo laten zetten bij Amsterdam Tattooing

Amsterdam Tattooing voldoet aan alle hygiënerichtlijnen van het Landelijke Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) en is daarom in het bezit van een GGD-vergunning. Daarnaast helpen wij je graag met bepalen van de plaats en ontwerp van je tattoo. Bel ons voor een afspraak of kom eens langs in onze shop aan de N.Z. Armsteeg in Amsterdam (vlakbij het Station Amsterdam Centraal).

< Winter / Fall collectie
Er zijn nog geen opermkingen