Tattoo Amsterdam

 

Je wilt je lichaam versieren met een tatoeage, maar hoe nu verder.

 • Weet je al wat je wilt?
 • Wil je jouw tattoo laten ontwerpen?
 • Heb jij een idee en wil je die door een ervaren en professionele tattoo-artiesten laten zetten?

Lees dan hier alles over tatoeëren en laat u volledig informeren door Amsterdam Tattooing.

 

 

Ga direct naar:

Bel: 020 620 6932 Afspraak maken

Tatoeëren is de laatste tijd uitgegroeid tot een breed geaccepteerd fenomeen onder alle lagen van de bevolking. Het is allang niet meer alleen voor bikers, criminelen en andere randfiguren. Steeds meer mensen sieren zichzelf met een mooie tatoeage. Zo ook is dat te merken aan onze klantenkring. Hier behoren allerlei soorten mensen toe. Dit komt omdat wij staan voor;

 

 

✓ Deskundig advies

✓ Vakkundig aanbrengen

✓ Jarenlange ervaring

✓ Hygiëne

✓ Laagdrempeligheid

✓ Vertrouwde sfeer

 

Wij vinden deskundig advies zeer belangrijk, het gaat tenslotte om een permanente versiering van uw lichaam. Onze medewerkers proberen u daarom zo goed mogelijk te helpen en te luisteren naar uw wensen.

Tevens hebben wij diverse tattoo-artiesten die van alle markten thuis zijn. Zo hebben wij vele voorbeelden van allerlei stijlen tattoo designs in huis, maar natuurlijk is een eigen ontwerp ook van harte welkom.

Specials, ook wel door ons ontworpen/getekende stukken op maat voor de klant, behoren tot de favorieten. Onze diverse artistieke tatoeëerders zullen uw ideeën in een creatief en in een verbluffend design verwerken.

 

 

 

Aanbrengen van een tattoo:

 

Heeft u de juiste tattoo gevonden die u wilt laten plaatsen? Dan is het belangrijk om van te voren rekening te houden met de volgende punten;

 • Eet goed voor de afspraak
 • Slaap goed voor de dag van de afspraak
 • Gebruik geen drugs en/of alcohol voor de afspraak
 • Neem eventueel eten mee voor tussendoor
 • Heeft u diabetes, laat dit weten aan de tatoeëerder, zij weten precies hoe ze hiermee om moeten gaan.

Mocht u tijdens het zetten niet lekker worden, duizelig zijn of iets anders hebben, geef dit dan altijd aan. Het is van groot belang dat u zich op uw gemak voelt bij de tatoeëerder.

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding.

De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.

 

 

Hoe wordt een tattoo gezet:

 • Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Indien nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje.
 • Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.
 • De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid.
 • Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid.
 • De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid.
 • Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

De vraag die wij vaak te horen krijgen is of het plaatsen van tatoeage pijnlijk is. Het plaatsen van een tatoeage is zeker niet gevoelloos. Maar de pijn verschilt per persoon, maar ook aan de plaats waar de tatoeage gezet wordt.

 

Terug naar overzicht

 

 

 

Fotoboek

 

Voorbeelden van onze tattoos.

 

 

 

Prijzen:

 

De kosten van een tatoeage lopen zeer uiteen. De prijs die een tatoeage bepaalt is afhankelijk van;

 • Afmeting van de tatoeage
 • Het aantal kleuren die er gebruikt gaan worden
 • De tijd die het zal nodig hebben
 • Verschillende naalden die er nodig zijn

Een prijs opvraag kan dus ook nooit telefonisch. Kom langs in onze shop in Amsterdam, voor een prijsopgave van uw tatoeage.


Lees meer over de kosten van een tattoo.

 

Terug naar overzicht

 

 

 

Verzorging:

 

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen.

Gelijk na het zetten ontstaat er een rode gloed rondom de tatoeage. Dit komt mede door het scheren, het laten zetten en het schoonmaken. Binnen enkele uren zal deze gloed verdwijnen, maar zal de plek nog opgezet blijven en gloeit het nog.

 

 

Nazorg

 1. Laat het plastic of verband een uur of drie op de tattoo. Daarna het verband er voorzichtig af halen en weggooien. Vanaf dit moment hoeft er geen verband meer op je tattoo.
 2. Was je tattoo met zeep en water, droog het af met tissues (deppend drogen, niet wrijven) of laat het aan de lucht drogen.
 3. Breng Bepanthen of Calendula zalf aan in een matige hoeveelheid.
 4. Was je tattoo daarna 2 a 3 keer per dag, en doe er daarna de zalf op. Altijd eerst wassen voordat je een nieuwe laag zalf aanbrengt.
 5. Na 3-4 dagen ontstaan er kleine korstjes/ velletjes op je tattoo, die vallen vanzelf eraf, niet pulken!
 6. Het is normaal dat de tattoo er een beetje lichter uit ziet dan toen het net gezet was, dat is het genezingsproces. Na ongeveer een week zijn bijna alle korsten weg en het begint een beetje te jeuken...vooral niet krabben!
 7. Na ongeveer twee weken is je tattoo genezen. Je tattoo mag in die tijd niet in de zon (dus niet zonnebaden, zonnebank e.d.), je mag er niet mee zwemmen of een ligbad nemen.
 8. Draag schoon, luchtig en losse kleding op je tattoo, liefst katoen; geen wol of synthetische stoffen.
 9. Raak de tattoo nooit met vieze vingers aan. Laat ook niemand anders eraan zitten.
 10. Belangrijk: Mocht je klachten hebben, of twijfel je aan de genezing: bel ons op, of kom langs. Mocht je zware klachten hebben zoals hevige roodheid/ ontsteking e.d. en kan je ons niet bereiken ga dan naar je huisarts.

 

Extra’s


Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met je huisarts.

 

Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

 

Terug naar overzicht

 

 

 

 

 

Voorwaarden

 

Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raden wij en de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen.

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Contactallergie
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
 • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden.

 

Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d).

 

 

Richtlijnen


In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het zetten van tatoeages.

Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de tatoeëerders zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren 1 keer per twee jaar of de tatoeagestudio’s zich houden aan de richtlijnen.

 

De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van een tatoeage is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten,

zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken.

 

Onder de 16 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden. Wil je het toch en je bent onder de 16 jaar, dan moet je wettige vertegenwoordiger meekomen naar de studio.

 

Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het

toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren.

Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeëerder en wordt vertrouwelijk behandeld.

 

Mocht u nog verdere vragen hebben dan beantwoorden wij die graag. Neem contact met ons op via 020-6206932 of via info@amsterdam-tattooing.com

Of laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met uw op.

 

 

 

Terug naar overzicht

 

 

 

Contactgegevens Amsterdam Tattooing

Amsterdam Tattooing & Body Piercing

Nieuwezijds Armsteeg 4
1012 NB Amsterdam

Tel. 020 620 6932

info@amsterdam-tattooing.com

Afspraak maken

Openingstijden Amsterdam Tattooing

Maandag 12.00 - 19.00 uur
Dinsdag 11.00 - 19.00 uur
Woensdag 11.00 - 19.00 uur
Donderdag 11.00 - 20.00 uur
Vrijdag 11.00 - 19.00 uur
Zaterdag 11.00 - 19.00 uur
Zondag 12.00 - 19.00 uur

Bereikbaarheid Amsterdam Tattooing

Onze studio is vlak bij Amsterdam Centraal. Vanaf het stationsplein loop je zo naar ons adres toe.

Loop richting het Damrak en sla rechtsaf de Hasselaerssteeg in. Steek de Nieuwendijk over en loop de Nieuwezijds Armsteeg in. Onze studio is te vinden op nummer 4. Loop gerust naar binnen.

Contact

 

 

Naam*
E-mail*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*