Polynesische tattoo

Een Polynesische tattoo is de benaming voor een tattoo waarvan de stijl zijn oorsprong heeft in Polynesië, een eilandengroep ten oosten van Australië. De Polynesische tattoostijl is vaak een mix van stijlen van de diverse eilanden en daarom niet als één type te kenmerken. Polynesische tattoos zijn te herkennen aan de lijnpatronen, spiraalvormige banen en geometrische vormen. De tattoo artiesten van Amsterdam Tattooing hebben ruime ervaring met het strak en nauwkeurig zetten van Polynesische tattoos.

  • Ruim 30 jaar ervaring met Polynesisch tatoeëren
  • Jouw verhaal verwerkt in een unieke tattoo
  • Snel, strak en nauwkeurig

 

Polynesische tattoos als voorbeeld

 

 

 

 

Mix van tattoostijlen

De Polynesische tattoostijl is tegenwoordig erg populair. Van de stijlen die afkomstig zijn uit Polynesië is Maori de bekendste. Hoewel je zeker kunt kiezen voor een Maori tattoo, wordt deze tattoostijl tegenwoordig vaak gecombineerd met een van de andere stijlen van de eilandengroep. Naast de Maoristijl zijn er vaak invloeden van Samoa en de Marqueseilanden te vinden in de Polynesische tattoos.

 

 

Maori tattoo

De Maori tattoo kenmerkt zich door de spiraalvormige basis, die wordt ondersteund door dikke, kromme lijnen. Bij de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland tatoeëerden de mannen hun volledige gezicht en vrouwen specifieke delen van het gezicht. Aan de hand van de verschillende symbolen liet de tattoo direct zien wat voor persoon je was en welke status je binnen de groep had. Tegenwoordig wordt deze tattoostijl onder andere op de bovenarm of borst gebruikt.

 

 

Samoa

Op het eiland Samoa zijn twee traditionele tattoostijlen ontstaan: pe’a en malu. Pe’a is specifiek voor mannen en wordt vanaf de navel tot aan de knie getatoeëerd. Malu is juist een tattoostijl voor vrouwen met een belangrijke rol in de familie. Deze tattoo loopt van de dijen tot net onder de knie. De fijne, rechte lijnen die in deze tattoostijl steeds worden herhaald, komen tegenwoordig ook vaak voor in de Polynesische tattoos.

 

 

Marqueseilanden

De mannen uit de stammen op de Marqueseilanden waren veelal volledig bedekt met tattoos. De patronen, afgeleid uit de natuur, zie je terug in de hedendaagse Polynesische tattoos.

 

 

Kenmerken Polynesische tattoo

Een Polynesische tattoo bestaat uit lijnpatronen die kenmerkend zijn voor de Polynesische stamculturen. Het zijn over het algemeen grote tattoos die door middel van geometrische patronen een persoonlijk verhaal vertellen. De veelvoorkomende symbolen die vooral geïnspireerd zijn op de natuur, het dagelijks leven en de geschiedenis zijn onder andere speerpunten, haaientanden, de oceaan en tiki maskers. De symbolen worden weergegeven in abstracte vorm. Polynesische tattoos zijn vrijwel altijd zwart en laten tussen de lijnen door ruimte voor de huid. Ook schaduwen en kleurverschillen komen voor.

 

 

Polynesische tattoo laten zetten?

Als je graag een Polynesische tattoo wil laten zetten, ben je van harte welkom bij Amsterdam Tattooing. Je vindt ons in hartje Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, aan de Nieuwezijds Armsteeg 4. Bel 020 620 6932 om een afspraak te maken of vul onderstaand contactformulier in voor vragen.