Tattoo laten zetten

Denk je al een tijdje na over een tattoo en weet je al wat voor een tattoo je wilt? Heb je al een idee in je hoofd en wil je een tattoo laten ontwerpen door een professionele tattoo artiest? Maak een afspraak door te bellen naar 020 620 6932 of een mail te sturen naar info@amsterdam-tattooing.com. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze studio aan de Nieuwezijde Armsteeg 4.

 

 

Bel: 020 620 6932 Afspraak maken

Tatoeëren is de laatste tijd uitgegroeid tot een breed geaccepteerd fenomeen onder alle lagen van de bevolking. Steeds meer mensen sieren zichzelf met een mooie tatoeage. Zo ook is dat te merken aan onze klantenkring. Hier behoren allerlei soorten mensen toe. Dit komt doordat we staan voor:

 

✓ Deskundig advies

✓ Vakkundig aanbrengen

✓ Jarenlange ervaring

✓ Hygiëne

✓ Laagdrempeligheid

✓ Vertrouwde sfeer

 

We vinden deskundig advies zeer belangrijk, het gaat tenslotte om een permanente versiering van je lichaam. Onze medewerkers proberen je daarom zo goed mogelijk te helpen en te luisteren naar je wensen.

 

Tevens hebben we diverse tattoo artiesten die van alle markten thuis zijn. Zo hebben we vele voorbeelden van allerlei stijlen tattoo designs in huis, maar natuurlijk is een eigen ontwerp ook van harte welkom. Onze diverse artistieke tatoeëerders zullen jouw ideeën in een creatief en verbluffend design verwerken.

 

Laten zetten van een tattoo:

Ben je tevreden over het ontwerp, dan maken we een afspraak om de tattoo te laten zetten in onze studio in Amsterdam. Houd voorafgaand aan de afspraak rekening met de volgende punten:

  • Eet goed voor de afspraak
  • Slaap goed voor de dag van de afspraak
  • Gebruik geen drugs, alcohol of andere bloedverdunnende middelen voor de afspraak
  • Neem eventueel een snack of drinken met suiker mee voor tussendoor
  • Heb je diabetes, gebruik je medicijnen, heb je allergieën of een huidaandoening? Laat dit weten aan de tatoeëerder, zij weten precies hoe ze hiermee om moeten gaan.

Mocht je tijdens het zetten niet lekker worden, duizelig zijn of iets anders hebben, geef dit dan altijd aan. Het is van groot belang dat je je op je gemak voelt bij de tatoeëerder.

 

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding.

 

De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

Hoe wordt een tattoo gezet?

Het zetten van een tattoo gaat in een aantal stappen. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.

  1. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Indien nodig wordt de huid geschoren. Dit gebeurt met een nieuw wegwerpscheermesje.
  2. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, is niet eerder gebruikt, komt uit een steriele verpakking en wordt niet met de blote handen aangeraakt.
  3. De inkt die voor jou gebruikt wordt, zit in kleine inktcups en gebruiken we alleen voor jou. Overgebleven inkt wordt weggegooid.
  4. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard zijn de tissues schoon en worden direct na gebruik weggegooid.
  5. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen die alleen je huid, de tissue of het tatoeëerapparaat aanraken.
  6. Na afloop verzorgt de tattoo artiest de getatoeëerde plek en dekt hem af.

Doet een tattoo zetten pijn?

De vraag die we het vaakst te horen krijgen is of het plaatsen van tatoeage pijnlijk is. Het plaatsen van een tatoeage is zeker niet gevoelloos, maar de pijn verschilt per persoon. Ook de plaats waar de tatoeage gezet wordt bepaalt hoe pijnlijk het laten zetten van de tatoeage is.

 

Terug naar overzicht

 

Fotoboek

 

Voorbeelden van onze tattoos.

 

 

 

 

 

 

 

 

De kosten van een tattoo

De kosten van een tatoeage lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van de grootte van de tattoo, waar je hem wilt laten zetten en het ontwerp. Wil je een prijsindicatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze studio in Amsterdam.

/tattoo-laten-zetten/kosten">kosten van een tattoo.

 

Terug naar overzicht

 

Verzorging tattoo

 

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Natuurlijk duurt het minder lang voordat een kleine tattoo is genezen, dan een tattoo over bijvoorbeeld de gehele rug.

 

Gelijk na het zetten ontstaat er een rode gloed rondom de tatoeage. Dit komt mede door het scheren, het laten zetten en het schoonmaken. Binnen enkele uren zal deze gloed verdwijnen, maar wel zal de plek nog wat opgezet blijven en gloeien.

Gedurende de genezingstijd raden we je aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

 

Nazorg van een tattoo

Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructies mee voor hoe je de tatoeage moet verzorgen. Neem bij klachten als hevige roodheid, zwellen, pussen of wondvocht contact op met je huisarts. Onderstaande stappen gelden bij de meeste tattoos:

  1. Laat het plastic of verband een uur of drie op de tattoo. Daarna het verband er voorzichtig af halen en weggooien. Vanaf dit moment hoeft er geen verband meer op je tattoo.
  2. Was je tattoo met antibacteriële zeep (bijvoorbeeld Sebamed of Unicura) en water, droog hem af met tissues (deppend drogen, niet wrijven) of laat hem aan de lucht drogen.
  3. Breng Bepanthen zalf aan in een matige hoeveelheid.
  4. Was je tattoo 3 à 4 keer per dag en doe er daarna de zalf op. Altijd eerst wassen voordat je een nieuwe laag zalf aanbrengt.
  5. Na 3-4 dagen ontstaan er kleine korstjes/velletjes op je tattoo. Die vallen er vanzelf af, niet pulken!
  6. Het is normaal dat de tattoo er een beetje lichter uitziet dan toen hij net gezet was, dat is het genezingsproces. Na ongeveer een week zijn bijna alle korsten weg en het begint een beetje te jeuken...vooral niet krabben!
  7. Na ongeveer twee weken is je tattoo genezen. Je tattoo mag in de tussentijd niet in de zon (dus niet zonnebaden, zonnebank e.d.), je mag er niet mee zwemmen of een ligbad nemen.
  8. Draag schone, luchtige en losse kleding op je tattoo. Het liefst katoen en geen wol of synthetische stoffen.
  9. Raak de tattoo nooit met vieze vingers aan. Laat ook niemand anders eraan zitten.

Belangrijk: Mocht je klachten hebben of twijfels hebben over de genezing, dan mag je ons altijd bellen via 020 620 6932 of langskomen in onze studio aan de Nieuwezijds Armsteeg 4 in Amsterdam. Mocht je zware klachten hebben, zoals hevige roodheid of een ontsteking en kan je ons niet bereiken, ga dan naar je huisarts.

 

Terug naar overzicht

 

 

 

Voorwaarden

Als je lijdt aan een of meerdere van de onderstaande gezondheidsklachten, raden wij en de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen.

  • Diabetes
  • Hemofilie
  • Chronische huidziekte
  • Contactallergie
  • Immuunstoornis
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
  • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

 

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, mag je niet getatoeëerd worden.

 

Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog, etc.

 

Richtlijnen

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het zetten van tatoeages. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de tatoeëerders zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD controleert één keer per twee jaar of tatoeagestudio’s zich houden aan de richtlijnen.

 

Onder de 16 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden. We zetten daarom geen tatoeages bij jongeren onder de 16 jaar. Wanneer je langskomt in onze studio, vragen we om je legitimatie te tonen als we twijfelen aan je leeftijd. Wanneer je tussen de 16 en 18 jaar bent, wordt er geen tatoeage gezet op de enkels, handen, polsen, nek en het gezicht.

 

De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van een tatoeage is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken.

 

Heb je nog vragen over het zetten van een tattoo? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina. Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen of langskomen in de studio en aan ons je vragen stellen.

 

Terug naar overzicht

 

Contactgegevens Amsterdam Tattooing

Amsterdam Tattooing & Body Piercing

Nieuwezijds Armsteeg 4
1012 NB Amsterdam

Tel. 020 620 6932

info@amsterdam-tattooing.com

Afspraak maken

Openingstijden Amsterdam Tattooing

Maandag 12.00 - 19.00 uur
Dinsdag 11.00 - 19.00 uur
Woensdag 11.00 - 19.00 uur
Donderdag 11.00 - 20.00 uur
Vrijdag 11.00 - 19.00 uur
Zaterdag 11.00 - 19.00 uur
Zondag 12.00 - 19.00 uur

Bereikbaarheid Amsterdam Tattooing

Onze studio is vlak bij Amsterdam Centraal. Vanaf het stationsplein loop je zo naar ons adres toe.

Loop richting het Damrak en sla rechtsaf de Hasselaerssteeg in. Steek de Nieuwendijk over en loop de Nieuwezijds Armsteeg in. Onze studio is te vinden op nummer 4. Loop gerust naar binnen.

Contact

 

 

 

 

Naam*
E-mail*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*